Gisteren was grotendeels theorie. Exterieur beoordelen en tips voor het examen.

Waarom exterieur beoordelen?

Om te kijken of het paard fysiek in staat is om te doen wat wij van hem vragen.

En als wij twijfelen kunnen we de cliënt adviseren om zonodig hulp in te roepen van een dierarts, fysio of anderszins. Wij zijn geen veearts. Wel leren we problemen herkennen..we zullen nooit zeggen wat het daadwerkelijk mankeert. Daar leren we niet voor.

Ook kunnen we een cliënt helpen bij het maken van een keuze voor het aanschaffen van een paard. Bij het ene doel hoeft een bepaald exterieur geen probleem te zijn wat bij een ander doel onoverkomelijk is.

En ook dan is het verstandig om een paard altijd te laten keuren.

Vandaag gingen we werken met 2 merries, met wat trailerlaad problemen.

Dit wordt in stapjes opgebouwd. Kan het paard over een andere ondergrond, hoe gaat het in smalle doorgangen en heeft hij/zij er vertrouwen in dat er geen tijger voorin de trailer zit. Ook kijken we of ze achteruit kunnen lopen. Vervelend als ze daardoor er niet meer af willen.

Verder werken we vanuit rust, onze eigen energie en een beetje druk als het nodig is. De grootste beloning is rust. Dus druk eraf.

Bijgaand filmpje is met toestemming van de eigenaresse geplaatst.

Deze merrie wilde niet meer laden na een aantal verhuizingen en ook niet stilstaan voor in de trailer. Ook wil ze graag haar hoofd omdraaien om te zien wat er allemaal achter haar gebeurd.

Vandaag hebben we de klep nog niet gesloten. Wel intrinsiek geladen en haar laten stilstaan en schakelen op de trailer. Wie beweegt bepaald. En dat zijn wij.

1 filmpje is laden met energie. De andere op afstand, intrinsiek. Het paard vertrouwen geven dat ze het kan en de tijger er niet in zit.

3 intensieve dagen. Maar weer geweldig. Met dank aan de paardeneigenaren die ons het toevertrouwen.

 

voor de foto's zie de facebook post hieronder:

 


Gesprek laden