Trailerladen

Heb je problemen met trailerladen? Je wilt graag op wedstrijd of je staat bij de manege en je paard wil er niet meer op. Help.

Allerlei hulpmiddelen komen te voorschijn. Van zweep tot longeerlijnen, boze stemmen, een tractor en bedenk nog maar meer. 

Dat is verleden tijd. 

Ik kan je helpen. Ik ga eerst kijken waar het probleem ligt. Kan het paard wel achteruit lopen? Anders krijg je hem er niet meer af. Heeft het paard ergens pijn? Ook dat kan een reden zijn waarom het paard de trailer niet op wil. Misschien vindt het paard het zeiltje eng of het hooinet. En niet geheel onbelangrijk: wat voor lichaamstaal geef je af bij het oplopen van de klep?

Allemaal redenen waarom een paard een trailer niet op gaat. 

Hier gaan we aan werken. Door het paard te observeren, de eigenaar te observeren. De basis op de grond trainen, band opbouwen, en laden maar. Tuurlijk kan het voorkomen dat het een paar keer nodig heeft voordat het in 1 keer goed gaat. Een paard leert latent en leert door herhaling. Maar wel in kleine stapjes. En uiteraard moet er geoefend worden door de eigenaar tussen de sessies door. 

De eigenaar neem ik mee in de trainingssessies en kan mij altijd naderhand benaderen voor hulp. 

Trailerladen moet geen ergernis zijn maar een makkie!

 

20230118_135457[1].jpg20230118_135738[1].jpg