Mindful paardrijden

Mindful paardrijden

Ik bied een cursus aan van 5 lessen. Deze zijn verspreidt over 10 weken en worden gegeven op nader overeen te komen dagen.

Mindful rijden is vooral de rust in jezelf brengen en daarbij gelijk in je paard. Ik neem je mee het bos in. Te voet naast je paard, te paard en met je ogen dicht. Voelen, beleven en genieten. Vindt de rust terug en beleef wat het doet met jou en je paard en jullie samen als team.

Ik probeer je bewust te maken van jezelf en wat je kunt bereiken met ademhaling en focus. 

Het voordeel van de cursus Mindful Paardrijden is dat je de mindfulness technieken en oefeningen niet alleen tijdens het paardrijden in kunt zetten, maar in je hele leven. Hierdoor ben je meer ontspannen, kun je je beter concentreren en ervaar je minder stress. Ook als je niet aan het paardrijden bent.

Met een hartslagmeter voor het paard laat ik zien wat je eigen hartslag doet met de hartslag van het paard. Onbewust hebben wij veel invloed op het doen en laten van het paard wat tot stresssituaties kan leiden.

De laatste les neem ik je mee naar een mooie locatie voor een buitenrit.

Indien we naar een locatie gaan en je beschikt niet over vervoer dan neem ik je mee.

 

Na inschrijving ontvangt men een bevestiging met daarin een factuur. Cursusgeld dient voor de eerste lesdag voldaan te zijn. 

Tijdens de lessen te paard is cap verplicht.